Zoom, Philips

Het bleekseizoen is begonnen! Ontdek alles over de professionele bleekbehandelingen van Philips Zoom

Je tanden laten bleken is erg populair. Een veilige en effectieve methode hiervoor is de professionele bleekbehandeling van Philips Zoom! Met Philips Zoom! bleek je tot wel 7 tinten witter in 60 minuten*

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Philips Zoom!?

Bezoek onze website of neem contact op met: +31 (0)20 504 06 12 of stuur een mail naar sonicarezoom.benelux@philips.com

Bij Philips Zoom! heb je de keuze om de patiënt te bleken in de stoel (Philips Zoom! In-Office) of thuis met op maat gemaakte bleeklepels (Philips Zoom! TakeHome). Zo is er voor iedere patiënt én praktijkbehoefte een geschikte bleekbehandeling.

Waarom bleken met Philips Zoom!

Marja Jonk legt uit waarom zij gebruik maakt van Philips Zoom!

‘’Mijn ervaringen met Philips Zoom! zijn heel positief en dat is voornamelijk omdat wij goede en voorspelbare bleekresultaten zien’’

Marja Jonk – Tandarts gespecialiseerd in esthetische tandheelkunde

Philips Zoom! Bleken in de stoel (In-Office)

Met de Philips Zoom! In-Office WhiteSpeed bleekbehandeling in combinatie met blauw LED licht en 6% waterstofperoxide bleken patiënten op een effectieve en veilige manier hun elementen. De Philips Zoom! In-Office WhiteSpeed behandeling is een bleekbehandeling die je in de praktijk uitvoert met als direct resultaat tot 7 tinten wittere elementen in 60 minuten*

Hoe werkt de Philips Zoom! WhiteSpeed ledlamp?

De Philips Zoom! ledlamp versnelt het bleekproces en versterkt de kracht van waterstofperoxide in de bleekgel, doordat het blauwe licht de gele kleur van de vlek-chromoforen in de tandmoleculen absorbeert. Deze energie versnelt de werking van waterstofperoxide en breekt de dubbele koolstofverbindingen af, waardoor je 2x zo veel vlekken verwijderd in 60 minuten in combinatie met 6% waterstofperoxide met behulp van de lamp ten opzichte van het gebruik van enkel 6% waterstofperoxide**

Philips Zoom

De voordelen van Philips Zoom! In-Office – Bleken in de stoel

  • Klinisch bewezen tot 7 tinten wittere elementen in 60 minuten! *
  • Weinig tot geen gevoeligheid tijdens of na het bleken*****
  • 30% betere resultaten dan systemen zonder lichtactivatie***
  • Blijvende resultaten zonder terugval in kleur ****
  • Bleekgel hoeft niet in de koelkast bewaard te worden
  • Tevreden patiënten

Philips Zoom! Thuis bleken – Philips Zoom! Take-Home

Willen jouw patiënten liever veilig en effectief thuis bleken op een moment dat het hen uitkomt, dan is Philips Zoom! TakeHome de perfecte oplossing.

Met de Philips Zoom! TakeHome bleekbehandelingen voor thuis bleken bereiken patiënten binnen twee weken het gewenste resultaat. De Philips Zoom! TakeHome bleekgels zijn speciaal samengesteld om het tandglazuur te beschermen, gevoeligheid te verminderen en een mooi bleekresultaat te realiseren. Philips Zoom! TakeHome maakt gebruik van op maat gemaakte bleekbitjes die zorgen dat de bleekgel optimaal contact maakt met de elementen. En doordat de patiënt de keuze heeft om overdag (Philips Zoom! DayWhite) of s ’nachts thuis te bleken (Philips Zoom! NiteWhite) is er altijd een passende bleekoplossing voor iedere patiënten behoefte.

De voordelen van Philips Zoom! TakeHome – Thuis bleken

  • Weinig tot geen gevoeligheid tijdens of na het bleken*****
  • Keuze uit overdag of s ’nachts thuis te bleken
  • Veilig en effectief en onder supervisie van de mondzorgprofessional
  • Uitblokken gipsmodel voor bleeklepels niet nodig
  • Elk spuitje bevat 2.4 ml (vs. 1.2 ml bij vergelijkbare producten) en is goed voor 3 behandelingen
  • Bleekgel hoeft niet in de koelkast bewaard te worden

Thuisbleekservice van Philips Zoom! en Excent Tandtechniek!

Philips Zoom! heeft ook een hele handige samenwerking met Excent Tandtechniek waarbij op maat gemaakte bleeklepels (boven- en onderkaak) inclusief 6 spuitjes (voor 9 behandeling) direct geleverd worden bij jou in de praktijk! > Lees meer

Neem contact op met één van onze medewerkers

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Philips Zoom!? Dan komen wij graag langs voor een kosteloze demonstratie bij jou in de praktijk. Neem hiervoor contact op met: +31 (0)20 504 06 12 of stuur een mail naar sonicarezoom.benelux@philips.com of vul het contact formulier in op onze website

 

*Gebaseerd op de resultaten van de Philips Zoom! In-Office WhiteSpeed behandeling met 6% waterstofperoxide
**Gebaseerd op veranderingen in Delta E-meting. in een laboratoriumstudie, kunnen de werkelijke resultaten variëren
***Direct na het bleken in de praktijk. Vergeleken met dezelfde formule.
****Na 2 weken (in combinatie met NiteWhite 16% CP)
***** *n=77, VS Na vragenlijst als onderdeel van een klinisch onderzoek

 

 

 

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnervideo, Producten, Uitgelicht, Video | Podcast
Training-taakdelegatie met icoon

Toetsingskader taakdelegatie, uitleg en tips over hoe je praktijk kan voldoen aan de normen

In deze video wordt uitgebreid uitleg gegeven over de normen van het nieuwe Toetsingskader taakdelegatie in de mondzorg. Verder worden tips gegeven hoe je praktijk – aantoonbaar – kan voldoen aan deze normen. Zowel in de dagelijkse praktijk als via de diverse documentatie.

Bekijk een preview:


Gerelateerde bijlagen binnen de Tookit:

Wat is de Dental Management Toolkit?

Bekijk de video:

Lees meer over Dental Management Toolkit

Dental Management Toolkit: online protocollen, video’s en tips

Dental Management Toolkit: Online protocollen, video’s en tipsHet management van een praktijk vraagt net zo veel passie en gedrevenheid als de uitoefening van uw vak als tandarts of mondhygiënist. Voor veel praktijken is het een uitdaging om het praktijkmanagement – het ‘smeermiddel’ binnen een praktijk – net zo goed uit te voeren als de zorgverlening aan de patiënt. De Dental Management Toolkit helpt u hierbij met protocollen, video’s en tips.

“Het wiel is vast al uitgevonden, maar niet bij mij bekend”

Iedere praktijk heeft grotendeels te maken met dezelfde vragen en problemen op management gebied. Vanuit onze ervaring bij veel praktijken kunnen we gericht adviseren en oplossingen aandragen. Met de Dental Management Toolkit worden de kennis én praktische oplossingen op een laagdrempelige manier beschikbaar gesteld voor praktijken. Deze toolkit is bedoeld voor alle praktijken – van klein tot groot – die continu willen verbeteren en daarvoor praktische oplossingen aangedragen willen krijgen.

Toegang

U heeft gedurende 365 dagen toegang tot de Dental Management Toolkit na eenvoudige aanmelding. Via deze online omgeving heeft u vrije toegang tot veel voorbeeld protocollen en formulieren. Van hygiëne protocollen en voorbeeldformulieren voor het functioneringsgesprek tot video’s met tips en handige documenten voor praktijkmanagement. Naast de vrije toegang van de toolkit wordt de praktijk op verschillende manieren getriggerd zich verder te verbeteren. Zo ontvangt u regelmatig een advies of tip en worden nieuwe protocollen of formulieren beschikbaar gesteld, bijvoorbeeld om te voldoen aan nieuwe wetgeving zoals de WKKGZ.

Wat biedt een abonnement op Dental Management Toolkit?

Met de Dental Management Toolkit ontvangt u gedurende 365 dagen één gebruikersaccount per praktijk, dat recht geeft op:

      • Toegang tot de afgeschermde Toolkit
      • De mogelijkheid voorbeeld protocollen en formulieren vrij te downloaden en te gebruiken.
      • Het bekijken van (instructie) video’s voor verdere uitleg en achtergronden.
      • Update of aanvulling van protocollen en formulieren en regelmatig nieuwe video’s, adviezen en/of tips.

Tarief

Het tarief voor toegang tot de Dental Management Toolkit bedraagt € 295,00 (exclusief 21% BTW) en kan individueel of per praktijk worden afgesloten. De toegang geldt voor een periode van 1 jaar.

Initiatiefnemers

Dental Management Toolkit is een initiatief van Kuiken Praktijkmanagement en dental INFO. Heeft u vragen? Mail naar info@dentalinfo.nl of bel 06-1498 0141.

Registreren jaarabonnement

Lees meer over Dental Management Toolkit

Lees meer over: Praktijkorganisatie, Producten, Uitgelicht
funktioneringsgesprek

Iedere klacht is een kans om te leren

Jaarlijks nemen duizenden patiënten plaats in de stoel van de mondhygiënist. Dat contact verloopt in verreweg de meeste gevallen naar volle tevredenheid, maar soms gaat er ook wel eens iets mis. Zo’n klacht kan over de behandeling gaan, maar ook over zaken als de facturering of de communicatie. Komen patiënt en zorgverlener er samen niet uit, dan kan de klachtenfunctionaris van skge uitkomst bieden.

Skge staat voor Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg. De meer dan 2.000 mondhygiënisten die als zelfstandige bij de beroepsvereniging NVM-mondhygiënisten zijn aangesloten, zijn ook automatisch aangesloten bij skge. We vroegen aan mr. Jiske Prinsen (directeur/bestuurder skge) en Harma Vos (klachtenfunctionaris) wat skge kan betekenen voor mondhygiënisten en wat de toegevoegde waarde is voor de mondzorg.

Eerst even voorstellen: wat doet skge?

“Skge is een onafhankelijke organisatie die staat voor een laagdrempelige klachtenbemiddeling en geschillenafhandeling”, aldus Jiske. “Dit doen wij voor de bij ons aangesloten huisartsen, apothekers en mondhygiënisten. Deze zorgaanbieders helpen wij om te voldoen aan de verplichtingen die voortvloeien uit de Wkkgz: de Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg. Deze wet is bedoeld om tot een snellere en betere aanpak van klachten in de zorg te komen. Idealiter komen patiënt en zorgverlener in onderling overleg tot een goede oplossing. Lukt dit niet, dan kunnen onze klachtenfunctionarissen hen helpen om het gesprek met elkaar aan te gaan en zo het wederzijdse vertrouwen te herstellen. De klachtenfunctionaris vervult dus echt een bemiddelende rol, en biedt geen kant-en-klare oplossing. Zowel de mondhygiënist als de patiënt houden hierin hun eigen verantwoordelijkheid.”

Waarover gaan die klachten zoal?

“Dat kan over alle voorkomende praktijksituaties gaan”, vertelt Harma. “Van bereikbaarheid tot hygiëne, en van de behandelkwaliteit tot de financiële afhandeling.

Wat echter opvalt bij de klachten jegens mondhygiënisten, is dat veruit de meeste klachten over de rekening gaan.

Het liefst heb je natuurlijk dat een patiënt die onvrede eerst bespreekt met de mondhygiënist. Soms is er gewoon een fout gemaakt in de facturering, en die kun je dan gemakkelijk herstellen. In andere gevallen zijn patiënten onaangenaam verrast, omdat zij de systematiek van de factuur niet begrijpen of op een vergoeding door de zorgverzekeraar hadden gerekend. Voor de mondhygiënist is de facturering dagelijkse kost en dus volstrekt helder, maar die duidelijkheid vergeten zij vaak op voorhand te geven aan de patiënt.

Bespreek het gewoon, is ons advies, zoals je ook de behandeling met de patiënt bespreekt.

Wanneer je van tevoren open en helder bent, kost dat veel minder tijd en energie dan wanneer je het achteraf moet rechtzetten.”

Wat kan de mondhygiënist doen als hij of zij een klacht krijgt?

“Probeer het niet meteen op te vatten als persoonlijke kritiek”, adviseert Jiske. “Dat kan best moeilijk zijn als je je vak met de grootste zorgvuldigheid uitoefent, maar iedere klacht is in feite een kans om te leren, en om het een volgende keer anders of beter te doen.

Pak de telefoon en ga in gesprek met de patiënt om goed duidelijk te krijgen wat nu het probleem is.

De patiënt voelt zich dan ook gehoord en dat zet een deur open naar het herstel van vertrouwen. Maak excuses of vraag de tijd om nog ergens over na te denken. Er hoeft niet direct een oplossing gevonden te worden. De klachtenfunctionaris kan je trouwens tips geven over hoe je zo’n gesprek kunt aanpakken. Blijft het een welles-nietes-conflict en dient de patiënt toch een klacht in, dan kan de klachtenfunctionaris proberen te bemiddelen in een procedure van hoor en wederhoor.”

Hoe ziet zo’n bemiddeling eruit?

Harma: “Als klachtenfunctionaris bieden wij een luisterend oor. Wij horen het verhaal van beide kanten aan, als onafhankelijke derde, en proberen zo het perspectief van de andere partij te schetsen. Vaak zijn de gemoederen dan al enigszins bedaard, zodat er ruimte ontstaat voor meer wederzijds begrip. Met enige creativiteit en welwillendheid van beide kanten komt het dan meestal al tot een aanvaardbare uitkomst. Indien onze bemiddeling niet tot een bevredigende oplossing leidt, kan de patiënt terecht bij de Geschilleninstantie Mondzorg (SGIM). De instantie doet een uitspraak die bindend is: partijen kunnen daartegen dus niet meer in beroep gaan. Als een klacht als een geschil wordt behandeld, dan wordt het echt een juridische, schriftelijke procedure van hoor en wederhoor. Het gaat dan niet meer zozeer om het herstel van vertrouwen, maar om een duidelijke, onafhankelijke uitspraak. Beide partijen weten dan waar zij aan toe zijn en kunnen het geschil achter zich laten. Overigens hoeft het vaak niet eens zo ver te komen. Van álle klachten die bij skge worden ingediend, wordt maar liefst 97% al in de klachtfase afgesloten.”

Over hoeveel klachten jegens mondhygiënisten hebben we het eigenlijk?

Jiske: “In 2021 werden er 24 klachten ingediend, in 2022 28 en in 2023 18 klachten. Mogelijkerwijs heeft deze aanzienlijke daling te maken met de toename in het aantal adviesgesprekken dat wij voeren, waardoor meer klachten in een vroeg stadium en in onderling overleg alsnog worden opgelost. Als je zo kijkt naar het geringe aantal klachten dat jaarlijks bij skge binnenkomt, dan doet deze beroepsgroep het erg goed. Achter die ene patiënt die klaagt, staan honderden mensen die heel tevreden zijn. In feite is dat een groot compliment. Je moet een klacht dus niet negeren, maar zeker ook niet overdrijven. Zie het als een aanwijzing om de kwaliteit van zorg nog verder te verbeteren.”

Op welke manier draagt een goede klachtbehandeling dan bij aan de kwaliteit van zorg?

“Skge schakelt veelvuldig met NVM-mondhygiënisten om kennis en informatie te delen, die de beroepsvereniging dan weer terugkoppelt aan haar leden. Wij analyseren trends en ontwikkelingen die uit de klachten naar voren komen, zodat de sector als geheel daarmee zijn voordeel kan doen. Zo heeft NVM-mondhygiënisten tijdens een congres als eens aandacht besteed aan het juiste gebruik van codes in de facturering, omdat meerdere klachten hierover gingen. Enige tijd geleden heeft skge ook een webinar georganiseerd over de omgang met klachten. Die is toen heel goed bezocht en positief ontvangen.”

Als mondhygiënisten hier meer over willen weten, waar kunnen zij dan terecht?

“Op de website www.skge.nl vind je veel tips en adviezen en natuurlijk kun je daarvoor ook terecht bij onze klachtenfunctionarissen. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws kun je je abonneren op de nieuwsbrief. We zijn ook actief op sociale media, bijvoorbeeld met een interessante podcastserie op ons Spotify-kanaal. Mondhygiënisten die interesse hebben in een nascholing, kunnen zich bij ons melden. Bij voldoende animo kunnen wij dan een maatwerk programma aanbieden. En ben je zelf al eens geconfronteerd met een klacht en wil je jouw ervaringen delen? Misschien wil je dan wel meewerken aan een podcast waarmee jouw vakgenoten hun voordeel kunnen doen!”

Met Skge stap voor stap naar een oplossing

  1. Probeer eerst zelf het gesprek aan te gaan met de patiënt.
    De ervaring leert dat een 1-op-1 gesprek met de patiënt vaak al veel oplost. Zie je daar tegenop? Skge geeft je graag een paar handige tips.
  2. Komen jullie er samen niet uit?
    Dan kan de klachtenfunctionaris bemiddelen. De skge klachtenfunctionaris luistert goed naar de klacht en vraagt dan aan de mondhygiënist om te reageren. Zo probeert zij over en weer begrip te creëren en het vertrouwen te herstellen.
  3. Leidt de bemiddeling niet tot een oplossing?
    Dan geeft een juridische procedure bij de Geschilleninstantie Mondzorg (SGIM) duidelijkheid. De geschillencommissie geeft een onafhankelijk en onpartijdig oordeel over de klacht. De procedure is laagdrempelig en bindend; beide partijen moeten de uitspraak nakomen.
Lees meer over: Klachten, Opinie, Thema A-Z, Uitgelicht