Video’s mondzorg
Video’s voor tandartsen, mondhygiënisten en assistenten over alle ontwikkelingen in en rondom de mondzorgpraktijk. Van patiëntenvoorlichting en infectiepreventie, tot ondernemen en ergonomie in de tandarts- en mondhygiënepraktijk.
Haal meer uit je praktijk en patiëntrelatie
Patiënten kiezen hun zorgverlener op basis van vertrouwen. Met persoonlijk contact en factuurverzending vanuit uw eigen praktijk maakt u de zorgervaring compleet, zonder dat het u meer werk kost. Gewoon beter dan factoring. Payt is vriendelijker, voordeliger én slimmer voor uw patiënt en praktijk.

Kom naar Paro Open 2025 - 26 september: Het Lustrum – Samenwerken is Kunst
Samenwerken is kunst: dát is het thema van Paro Open 2025. De mond en algemene gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Parodontitis kan bijvoorbeeld een indicatie zijn voor onbehandelde diabetes. De blik van tandheelkundige zorgverleners reikt dus verder dan de vier praktijkmuren. Maar hoe pak je dat grondig op?

Video bij Universiteit van Nederland: Moet je nou voor of na het eten tandenpoetsen?
Tandheelkundige Egija Zaura van de Vrije Universiteit Amsterdam geeft in een video voor de Universiteit van Nederland antwoord op de vraag: Moet je nou voor of na het eten tandenpoetsen?
Video: De afwerking van directe en indirecte composiet restauraties
In deze video wordt een methode gedemonstreerd hoe een optimale afronding van directe en indirecte composiet facings kan worden bewerkstelligd. Hierbij wordt de focus gelegd op een aantal oriëntatiepunten zoals de ‘hoeklijnen’, ‘incisale insnoeringen’ en de ‘buccale contour’. Er wordt onderscheid gemaakt tussen macro- en microstructuren (verticaal en horizontaal) in het tandoppervlak.
IDS in Keulen: van 16 tot 20 maart 2027
De International Dental Show (IDS), de toonaangevende wereldwijde vakbeurs voor de tandheelkundige industrie, vindt plaats van 16 tot 20 maart 2027.
Video: Front facings
In deze video wordt uitgelicht wat belangrijk is voor een goed en betrouwbaar resultaat bij de vervaardiging van front facings. Er wordt benadrukt hoe belangrijk het is om de richtlijnen voor facings in acht te nemen.
Een afdruk om van te houden
Precisie afdrukmateriaal voor kroon-, brug- en implantaatwerk. Identium is een prettig afdrukmateriaal in gebruik en geeft een fantastische detailweergave van de mondsituatie.
Video: Preparatie sleutel
In deze video wordt gedemonstreerd hoe je eenvoudig een preparatie sleutel kan maken voor de vervaardiging van facings. Met behulp van deze putty sleutel kan nauwkeurig bepaald worden wat de preparatie dikte is en zo helpt het ervoor te zorgen dat er niet over- of onder geprepareerd wordt.
Meer video’s mondzorg
Video: Management van Bisfosfonaatgerelateerde osteonecrose van de kaak
In deze video wordt kort het management besproken van patiënten die behandeld worden met bisfosfonaten. Het belang van preventieve tandheelkunde voor patiënten die gaan starten met bisfosfonaten wordt benadrukt. Ook wordt kort de therapie van beginnende en verder gevorderde osteonecrose van de kaak uitgelicht.
14 november 2022/door RedactieVideo: Demonstratie van de Hall techniek
In deze video wordt gedemonstreerd hoe de non-invasieve methode met roestvrijstalen (rvs) kroontjes uitgevoerd kan worden ten behoeve van cariës behandeling (Hall techniek).
12 oktober 2022/door RedactieVideo: Bisfosfonaatgerelateerde osteonecrose van de kaak (BRONJ)
In deze video wordt bisfosfonaat gerelateerde osteonecrose van de kaak besproken.
6 september 2021/door RedactieVideo’s: Carbamide peroxide vs. waterstofperoxide voor bleken tanden
In de eerste video wordt intern en extern bleken besproken. Er wordt uitgelegd hoe bleek gels werken en hoe nadelige effecten voorkomen kunnen worden.
In de tweede video worden carbamide peroxide en waterstofperoxide vergeleken met elkaar.
5 juli 2021/door RedactieIn de tweede video worden carbamide peroxide en waterstofperoxide vergeleken met elkaar.
Video: Directe pulpa overkapping
In deze video wordt een directe pulpa overkapping uitgevoerd. De leeftijd van de patiënt, grootte en voorafgaande symptomen zijn sleutel factoren voor de keuze voor een conservatieve benadering of indicatie voor een pulpectomie.
15 maart 2021/door anitatestDirk Neefs: Een knappe kop? Ga naar de tandarts
Mensen mogen meer verwachten van hun tandartsbezoek. Een goed gebit zorgt namelijk voor een knap en jong gezicht. Dat zegt de Antwerpse tandarts Dirk Neefs in zijn TED Talk.
12 oktober 2020/door anitatestVideo: Perfecte glimlach met behulp van Digital Smile Design
In deze video wordt een samenvatting gegeven over hoe je een perfecte glimlach kunt realiseren met behulp van ‘Digital Smile Design’ (DSD).
28 september 2020/door anitatestVideo: Een diasteem sluiting met behulp van lithium disilicaat facings
In deze video wordt stap voor stap de klinische procedure besproken van de vervaardiging van lithium disilicaat facings ten behoeve van een diasteemsluiting.
2 juni 2020/door anitatestVideo: Verwijderen derde molaar met piezo chirurgie
In deze video wordt een derde molaar verwijderd middels piezo chirurgie. Het instrument produceert een specifieke ultrasone frequentie tussen de 22000 en 35000 Hz. Hiermee kan zeer nauwkeurig door gemineraliseerde structuren worden gesneden. Daarnaast zorgt het voor verminderde bloeding tijdens en na de behandeling en is de helingtijd korter.
9 december 2019/door anitatestPodcast: Ontdek je talent
Wat is talent eigenlijk? Iedereen weet dat talent iets is waar je aanleg voor hebt. Maar volgens Anna is het meer. “Talent is ook iets wat je leuk vindt om te toen.”
5 september 2019/door anitatestVideo: Vervaardig een op maat gemaakte matrix ring
In deze video wordt een handige manier getoond om een optimale contour en optimaal interproximaal contact te verkrijgen bij het vervaardigen van een klasse II composiet restauratie. Het contactpunt wat aanwezig was voor de restauratie wordt gereproduceerd met behulp van een gestandaardiseerde matrix ring en partieel matrix systeem. Bekijk de video.
25 augustus 2019/door anitatestHoe maak je contact met een puber?
De informatie die de mondzorgverlener geeft doet de puber ‘niets’. Er is geen contact. Te zien is hoe de mondzorgverlener contact maakt met de puber. Als het contact er eenmaal is, kan de mondzorgverlener de puber wel bereiken en stimuleren meer zijn best te doen bij de verzorging van zijn gebit. Het Ivoren Kruis maakte deze video voor het programma Gewoon Gaaf.
15 juli 2019/door anitatest
Partnernieuws
Ontdek de Toekomst van Tandheelkunde bij Elysee: TRIOS 6 – De Ultieme Scantechnologie | Speciale aanbieding
Het nieuwe SimpliShade™ universeel composiet nu gratis uitproberen!